Dasarchitect


[2011 – heden] Naast mijn werk voor de Conceptenbouwers heb ik mijn eigen bureau. Hiermee doe ik vooral schrijfwerk en onderzoek naar architectuur en stedenbouw. Hieronder een paar voorbeelden.

[2011 – 2013] Essay voor Spoorboek
Essay over de transformatie van de spoorzone in Tienen (België) voor een publicatie over veranderende spoorzones in Nederland en België.

[2011 – 2012] Transformatieatlas – Reset the City 
Online atlas van de transformatie van Den Bosch, voor het Bosch Architectuur Initiatief. Van een twintigtal projecten wordt de voor- en na situatie in beeld gebracht om zo de veranderingen inzichtelijk te maken voor het grote publiek. Ik heb het concept van de Atlas ontwikkeld alsmede de techniek om kaartmateriaal en 3d-tekeningen te koppelen. www.resetthecity.nl.

[2011] MVRDV – De gemiddelde Schijndelse boerderij
Onderzoek voor- en in samenwerking met MVRDV naar de gemiddelde Schijndelse boerderij. We hebben gezocht naar een methode om de gemiddelde boerderij te berekenen. Hierna hebben we data verzameld om de uiteindelijke boerderij te kunnen berekenen. De gemiddelde boerderij is gebruikt voor de bekleding van de te bouwen Glazen Boerderij op de markt van Schijndel.